Janna Rantala kansikuva

Luennot ammattilaisille

Koulutan laajalti lasten kanssa työskenteleviä ammattiryhmiä lastenpsykiatrisista, pari- ja perheterapeuttisista sekä vanhemmuuden erityiskysymyksistä. Koulutukseni ovat käytännönläheisiä, vankan ammattitaitoisia, kuuntelijan omaa ammattiroolia tukevia ja taatusti hereillä pitäviä.

Esimerkkejä koulutuksista (klikkaamalla otsikkoa näet lisätietoa):

ÄLÄ KERRO KENELLEKÄÄN – Miten toimia, kun lapsi kertoo perheensä ahdingosta tai paljastaa perhesalaisuuden?

Koulun aikuisten ja oppilaiden välille syntyy erityislaatuinen suhde, josta oppiminen ja opettaminen on vain yksi ulottuvuus. Lapset kokevat koulun aikuiset usein läheisinä ja turvallisina. Moni koulun aikuinen – opettaja, kuraattori, koulupsykologi − joutuu vaikeaan tilanteeseen, kun oppilas kertoo luottamuksellisen perhesalaisuuden.

Koulutus antaa valmiuksia koulun henkilökunnalle: herkistyä kuulemaan oppilaan kertoma viesti; pohtia omaa suhtautumistaan perheen salaisuuksiin; turvalliseen tapaan salaisuuksien esiin nostamiseen oppilaan perheen kanssa; moniammatillisen yhteistyön parantamiseen.

Koulutuksessa on käytännönläheinen ote. Osa koulutuksessa käydään pienryhmässä. Koulutettavat saavat halutessaan tuoda nimettömiä todellisia tilanteita pohdittavaksi koulutukseen.

Koulutus voidaan toteuttaa myös päiväkotiin, lastensuojelun, perusterveydenhuollon, harrastustoiminnan tai erikoissairaanhoidon tarpeisiin.
Koulutuksesta on puolen päivän (n. 4h) ja koko päivän n. 7h versiot.
Koulutusta on pidetty vuodesta 2011 ja se on saanut toistuvasti erittäin hyvän palautteen. Palautteista poimittuja:

Ensimmäinen koulutus, jossa oikeasti pysyy hereillä! Vantaa, 2011
Raskas aihe, mutta kotiin lähti silti keventyneenä. Lohja, 2014
Suosittelen kaikille perheiden kanssa työskenteleville. Tämä koulutus muutti täysin käsitykseni perhesalaisuuksista. MITÄ KAIKKEA ymmärränkään nyt kuunnella, enkä vain kysellä!! Tornio, 2016

Traumatisoituneen lapsen arki sijaishuoltopaikassa: miten kestää, ymmärtää, auttaa vaikeasti oireilevaa lasta tai nuorta?

Sijaishuollon aikuiset joutuvat koville traumatisoituneen lapsen kanssa eläessään tai työskennellessään. Lapsi saa raivareita tyhjästä tai sulkeutuu täysin, haastaa aiemmin hyväksi koetut kasvatusmenetelmät, on väkivaltainen tai hatkailee.

Miten auttaa lasta tai nuorta arjessa? Miten suojata ryhmän muita lapsia? Miten tunnistaa hoitoa vaativa oireilu? Miten auttaa, vaikka hoitokontaktia ei ole?

Koulutus perustuu teorian lisäksi kokemuksiini lastenkodin hoitavana lääkärinä sekä traumojen hoitoon tarkoittuun lasten kognitiiviseen terapiamentelmään. Koulutus on erittäin käytännönläheinen, arjen pulmatilanteisiin keskittyvä ja kaikille sijaishuollon ammattiryhmille sopiva. Sopii perhehoitajille.
Aiempaa tietämystä traumoista ei tarvita.

Koulutuksesta on puolen päivän (n. 4h) ja koko päivän (n.7h) versiot. Koulutus voidaan räätälöidä sekä pienelle ryhmälle että yleisöluennoksi. Myös useamman kerran koulutusprosessi on mahdollinen.Tulevat luennot:

Suljettujen ryhmien (työyhteisöjen) luentojani en julkaise ilman lupaa. Voit siis luottamuksellisesti pyytää koulutusta haluamastasi aiheesta.

Joitakin luentojani keväällä 2018. Huomaathan, että tilaisuus voi olla maksullinen tai vaatia ennakkoilmoittautumisen.

23.3.2018 Turku Suosittu Älä kerro kenellekään-koulutus! Miten toimia kun lapsi kertoo perhesalaisuuden tai kun huolestut lapsen kotioloista? Ilmottaudu linkistä, maksuton koulutus, järjestäjänä Aluehallintovirasto

19.4.2018 Oulu Suosittu Älä kerro kenellekään-koulutus! Miten toimia kun lapsi kertoo perhesalaisuuden tai kun huolestut lapsen kotioloista? Ilmottautuminen linkistä, järjestäjänä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto.

21.3.2018 Helsinki, Malmitalo Vaippakansan karnevaalien etkot vanhemmille. Luentoni klo 11-12: Uhmaikä, tahtoikä. Vapaa pääsy!

23.4.2018 Tampere Puhun Koilliskeskuksen kirjastossa kirjastani Parintaju- parisuhde lapsiperheissä. Maksuton tilaisuus, klo 18.


Joitakin syksyn 2018 luentopäiviä on vielä vapaana. Tiedustelut yhteydenottolomakkeella!