Janna Rantala kansikuva

Luennot ammattilaisille

Koulutan laajalti lasten kanssa työskenteleviä ammattiryhmiä lastenpsykiatrisista, pari- ja perheterapeuttisista sekä vanhemmuuden erityiskysymyksistä. Koulutukseni ovat käytännönläheisiä, vankan ammattitaitoisia, kuuntelijan omaa ammattiroolia tukevia ja taatusti hereillä pitäviä.

Esimerkkejä koulutuksista (klikkaamalla otsikkoa näet lisätietoa):

ÄLÄ KERRO KENELLEKÄÄN – Miten toimia, kun lapsi kertoo perheensä ahdingosta tai paljastaa perhesalaisuuden?

Koulun aikuisten ja oppilaiden välille syntyy erityislaatuinen suhde, josta oppiminen ja opettaminen on vain yksi ulottuvuus. Lapset kokevat koulun aikuiset usein läheisinä ja turvallisina. Moni koulun aikuinen – opettaja, kuraattori, koulupsykologi − joutuu vaikeaan tilanteeseen, kun oppilas kertoo luottamuksellisen perhesalaisuuden.

Koulutus antaa valmiuksia koulun henkilökunnalle: herkistyä kuulemaan oppilaan kertoma viesti; pohtia omaa suhtautumistaan perheen salaisuuksiin; turvalliseen tapaan salaisuuksien esiin nostamiseen oppilaan perheen kanssa; moniammatillisen yhteistyön parantamiseen.

Koulutuksessa on käytännönläheinen ote. Osa koulutuksessa käydään pienryhmässä. Koulutettavat saavat halutessaan tuoda nimettömiä todellisia tilanteita pohdittavaksi koulutukseen.

Koulutus voidaan toteuttaa myös päiväkotiin, lastensuojelun, perusterveydenhuollon, harrastustoiminnan tai erikoissairaanhoidon tarpeisiin.
Koulutuksesta on puolen päivän (n. 4h) ja koko päivän n. 7h versiot.
Koulutusta on pidetty vuodesta 2011 ja se on saanut toistuvasti erittäin hyvän palautteen. Palautteista poimittuja:

Ensimmäinen koulutus, jossa oikeasti pysyy hereillä! Vantaa, 2011
Raskas aihe, mutta kotiin lähti silti keventyneenä. Lohja, 2014
Suosittelen kaikille perheiden kanssa työskenteleville. Tämä koulutus muutti täysin käsitykseni perhesalaisuuksista. MITÄ KAIKKEA ymmärränkään nyt kuunnella, enkä vain kysellä!! Tornio, 2016

Traumatisoituneen lapsen arki sijaishuoltopaikassa: miten kestää, ymmärtää, auttaa vaikeasti oireilevaa lasta tai nuorta?

Sijaishuollon aikuiset joutuvat koville traumatisoituneen lapsen kanssa eläessään tai työskennellessään. Lapsi saa raivareita tyhjästä tai sulkeutuu täysin, haastaa aiemmin hyväksi koetut kasvatusmenetelmät, on väkivaltainen tai hatkailee.

Miten auttaa lasta tai nuorta arjessa? Miten suojata ryhmän muita lapsia? Miten tunnistaa hoitoa vaativa oireilu? Miten auttaa, vaikka hoitokontaktia ei ole?

Koulutus perustuu teorian lisäksi kokemuksiini lastenkodin hoitavana lääkärinä sekä traumojen hoitoon tarkoittuun lasten kognitiiviseen terapiamentelmään. Koulutus on erittäin käytännönläheinen, arjen pulmatilanteisiin keskittyvä ja kaikille sijaishuollon ammattiryhmille sopiva. Sopii perhehoitajille.
Aiempaa tietämystä traumoista ei tarvita.

Koulutuksesta on puolen päivän (n. 4h) ja koko päivän (n.7h) versiot. Koulutus voidaan räätälöidä sekä pienelle ryhmälle että yleisöluennoksi. Myös useamman kerran koulutusprosessi on mahdollinen.Tulevia luentoja syksy 2018

Suljettujen ryhmien (työyhteisöjen) luentojani en julkaise ilman lupaa. Voit siis luottamuksellisesti pyytää koulutusta haluamastasi aiheesta.

Joitakin luentoja ja koulutustilaisuuksia syksyllä 2018. Huomaathan, että tilaisuus voi olla maksullinen tai vaatia ennakkoilmoittautumisen luennon järjestäjälle.

27.8.2018 Helsinki Mikä on totta? Huippuasiantuntemusta ja ymmärrystä lapsista ja vanhemmuudesta henkilöille, jotka kohtaavat lapsia tai lapsia koskevia tapauksia tuomioistuimissa. Kouluttamassa myös dos Taina Laajasalo! Ilmottaudu linkistä, järjestäjänä Fammi.

13.9-13.12.2018 Kemi Kuinka toimitte parhaakseni perheeni kanssa- monialainen yhteistyö 5 op: n kokonaisuus, järjestäjänä Lapin AMK. Ilmottaudu linkistä!

25.-26.9.2018 Turku Valtakunnalliset Lastensuojelupäivät Logomossa. Puheenvuoroni
Sinä olet tässä ja nyt: traumatisoituneen lapsen arjen vakauttaminen sisältyy Sessioon IV, 26.9.2018 klo 9-11. Ilmottaudu linkistä, järjestäjänä Lastensuojelun keskusliitto.

3.10.2018 Imatra Imatran seudun Pelastakaa lapset järjestää luentotilaisuuden, paikkana Kulttuuritalo Virta. Lisätiedot päivittyvät linkkiin.

Tervetuloa!