Janna Rantala kansikuva

Tilaa luento

Voit pyytää minua luennoimaan esimerkiksi koulun tai päiväkodin vanhempainiltaan, vanhempainyhdistysten ja kerhojen tapahtumiin.

Lapsiperheiden arki, tunnevyöry ja pähkäilyt ovat omaakin arkeani, kaiken maailman ammatillisuudesta huolimatta. Ehkä juuri siksi luentoni ovat tykättyjä: käytännönläheisiä ja huumoripitoisia, mutta silti täyttä asiaa. Aihepiireinä parisuhde, vanhemmuus sekä lapsen kehitys.

Luento voidaan myös räätälöidä oman otsikkonne pohjalta. Lisää koulutuksia löydät "ammattilaisille" välilehdeltä.

Esimerkkejä aiheista:

Parintaju Parintaju on käsityksemme ja kokemuksemme pariuhteessa olemisesta. Miten se vaikuttaa suhteemme arkeenn, riitoihin, rakasteluihin? Parintaju on myös kyky, jota voimme harjoitella - yksin tai kumppani kanssa. Luento perustuu osin kirjaani Parintaju- parisuhde lapsiperheissä, mutta on irrotettavissa nimenomaan parisuhteeseen keskittyväksi luennoksi, koulutukseksi tai kurssiksi.

Parintaju- parisuhde lapsiperheessä Miten vanhemmuus ja parisuhde kietoutuvat toisiinsa? Kuinka edistää lapsen kehitystä parintajun keinoin? Miten yksinhuoltajan perheessä eletään parintajua? Luento perustuu kirjaani Parintaju- parisuhde lapsiperheissä. Sisältöä voi rajata tilaajan toiveen mukaan. Aihe sopii niin luennoksi, koulutukseksi kuin kurssiksi.

Uhmaikä, tahtoikä – miten toimia lapsen kanssa? Totteleminen on perheen vuorovaikutussuhteissa tärkeää. Miten saada lapsi tottelemaan? Millaista esimerkkiä aikuinen voi näyttää tottelemisesta ja määräämisestä? Mikä on rangaistusten rooli kasvatuksessa? Luento perustuu osin kirjaani Äiti, älä tottele (kaikenmaailman kasvatusoppaita). Aihe soveltuu luennoksi tai koko päivän koulutukseksi, myös kasvatusalan ammattilaisille,

Kaverisuhteet ja kiusaaminen - miten tukea lapsen sosiaalista kehitystä? Kivakin lapsi voi kiusata vahingossa, ryhmän mukana tai ihan vaan inhimillisyttään. Toisaalta joku kiusaa kiusaamistaan, eikä mikään auta. Kuinka erottaa kummasta on kyse? Miten tukea kiusattua? Mikä on vanhempien osuus kiusaamisen tai riitojen ennaltaehkäisyssä ja selvittelyssä? Entäpä päiväkodin tai koulun vastuu. Aihe soveltuu luennoksi tai koulutuspäiväksi.

Nirsoilijat, ahmijat, herkuttelijat; miten tukea lapsen ruokailua? Katso videoluentoni "Rakkautta ja rähinää ruokapöydässä" ja lue "Samassa pöydässä" kirjoitussarjani syksyltä 2016. Aihetta voidaan syventää luennolla tai koulutuspäivällä.
Luentojani Youtubessa: