Janna Rantala kansikuva

Tuotanto

Parintaju- parisuhde lapsiperheessä

Lasten kehitykselliset kriisit vaikuttavat väistämättä parisuhteeseen ja parisuhteen vaikeudet lapsiin. Lasten syntymä kriisiyttää parisuhteen tavalla, joka on aiemmin ollut vältettävissä. Hoitamattomana kriisiytyminen voi jäädä pysyväksi olotilaksi, jatkuvaksi arkikahnaukseksi tai elämää suuremmiksi riidoiksi. Kenen vuoro on viedä roskat? Pitäisikö sittenkin erota? Kärsivätkö lapset liikaa? Malta hetki ja ota avuksesi parintaju.

Parintaju on käsitys, kokemus ja opeltavissa oleva kyky. Se on ymmärryksemme siitä, miten käsityksemme "oikeanlaisesta" parisuhteesta vaikuttaa perheen ihmissuhteisiin. Se on oivallus siitä, kuinka itse ylläpidän epäreiluuden, rakastumisen, mustasukkaisuuden tai ties minkä kokemustani yllä parisuhteessa. Parintajun kyvyllä malttaa tutustua kumppanin ajatuksiin ja lähteä rakentamaan yhteistä suhdetta, keskinäistä leikkikenttää. Julkaisija Gummerus, 2016.


Äiti, älä tottele (kaiken maailman kasvatusoppaita)! on hybridikirja: ulkokuori äiti-kirjoista tuttua itseironialla höystettyä tätä päivää, mutta ydin vahvaa teoriaa.

Vertaistuella pärjää läpi lapsivuosien, mutta tämä kirja on vanhemmille, jotka haluavat katsoa syvemmälle. Lapseni ei tottele - no ei tietenkään - mutta miksi se ärsyttää minua niin paljon? Millä kaikin tavoin itse asiassa provosoin hänen tottelemattomuuttaan (usko tai älä: sinäkin teet sitä)? Ja mitä kaikkea itse tottelen - halusinpa tai en?

Tätä kehää kirja kiertää yhden perheeni päivän ajan: liian aikaisesta aamuherätyksestä liukumäkiraivareiden kautta hetkeen, jolloin kirja on aika sulkea.

Kirja sopii vanhemmille ja kasvattajille sukupuoleen, perhemuotoon ja koulutukseen katsomatta. Julkaisija Gummerus, 2014.

Näkymättömät -Invisibles on valokuvaaja, dokumentaristi Verna Kovasen upea valokuvaa ja tarinaa yhdistelevä kirja lasten mielikuvitusystävistä. Sain kunnian kirjoittaa teokseen mielikuvitusystävien merkityksestä esseen Tervetuloa Näkymättömät ystävät!
Äiti, älä tottele